Home

SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 3369/97 van Giacomo SANTINI aan de Commissie. Sportvereniging van de Europese Gemeenschap - Afdeling Euroski

SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 3369/97 van Giacomo SANTINI aan de Commissie. Sportvereniging van de Europese Gemeenschap - Afdeling Euroski

SCHRIFTELIJKE VRAAG E-3369/97 van Giacomo Santini (UPE) aan de Commissie (22 oktober 1997)

Betreft: Sportvereniging van de Europese Gemeenschap - Afdeling Euroski

De sportvereniging van de Europese Gemeenschap - Afdeling Euroski organiseert drie maal per jaar voor de ambtenaren van de instellingen van de Europese Unie een skiweek in Bormio, Courmayeur en San Domenico.

Het programma voor het seizoen 1997/1998 is in feite een programma dat al sinds lange tijd een herhaling vormt, omdat de sportvereniging de ambtenaren sinds ongeveer tien jaar steeds naar dezelfde plaatsen laat gaan.

Op mijn voorstel verandering te brengen in de vakantiebestemmingen om alle toeristenoorden in Europa dezelfde kansen te bieden, werd ik bedankt voor mijn suggestie, maar werd mij beleefd geantwoord dat men niet van bestemming wilde veranderen om geen schade te berokkenen aan de vrienden in Bormio, Courmayeur en San Domenico.

Wil de Commissie een onderzoek instellen om na te gaan of er achter deze organisatie geen financiële belangen schuil gaan?

Antwoord van de heer Liikanen namens de Commissie (17 november 1997)

In het kader van de sociale politiek ten behoeve van haar personeel worden vijftig sportverenigingen en culturele verenigingen die aan de criteria voldoen, door de Commissie erkend. De vereniging "Euroski¨ maakt hiervan geen deel uit en kan dus niet als sportvereniging van de Commissie worden beschouwd.

De leden van de betrokken vereniging treden louter als particulieren op, en het is dan ook niet de taak van de Commissie om een onderzoek in te stellen of zich met hun activiteiten te bemoeien.