Home

Printen en downloaden

Je wilt een tekst printen of downloaden? Hoe doe je dat?
Het is erg eenvoudig om een tekst van Sdu HSE te printen of te downloaden. Op iedere pagina vind je rechts onderaan drie stipjes waarmee je toegang krijgt tot diverse functionaliteiten. Hierin staat ook het icoon voor printen en voor downloaden.

Printen

Als je op het icoon 'printer' klikt kun je selecteren wat je wilt printen: het volledige document of delen van het document.

Als je een keuze hebt gemaakt en je op de button printen hebt geklikt opent jouw afdrukvoorbeeld rechts van het scherm. Bovenaan het afdrukvoorbeeld zie je de printdatum. Onderaan zie je het webadres. Handig voor je administratie zodat je altijd het moment en de bron van de print kunt terugvinden.

Pas de gewenste printinstellingen aan en klik op afdrukken.

Downloaden

Een bestand downloaden werkt op vrijwel dezelfde wijzen als 'printen'. Alleen klik je op het icoon 'downloaden'.  Selecteer de tekst die je wilt downloaden en klik op de button downloaden. De download verschijnt linksonder in je scherm. Als je hierop klikt opent de pdf. In deze pdf zijn alle hyperlinks aanklikbaar! Zodat je vanuit de pdf direct naar de betreffende pagina in Sdu HSE kunt gaan.

Leeslijst

Een andere optie voor printen en downloaden is het aanmaken van een leeslijst. Lees hier hoe je dat kunt doen.